Ocena wątku:
  • 15 głosów - średnia: 2.47
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaja na miękko
Oto mój sposób, zawsze się sprawdza.
Bierzemy dwa jajka z lodówki wcześniej, żeby nie były zimne, albo je płuczemy w cieplejszej wodzie, bo nie mogą być za zimne. Bo inaczej popękają jak je umieścimy w wrzątku.  zdziwienieke
Bierzemy mały garnek i napełniamy go wodą. Ważne żeby był to mały garnek i mało wody, bo więcej wody to strata czasu i pieniędzy.  paaluh
Do wody wsypujemy sól, ile chcemy, bo jajka i tak od tego nie zostaną przesolone, najlepiej łyżkę soli icon_e_wink
Stawiamy tą wodę na gazie, aż się zagotuje. 
Gdy już woda wrze wkładamy do niej delikatnie jajka.  
W tym momencie woda może przestać się gotować, więc czekamy chwilę aż znowu zacznie wrzeć icon_e_wink
I od momentu gdy woda z jajkami zacznie wrzeć odczekujemy 5 minut. Ustawiamy minutnik  zabsa4
I wychodzą w ten sposób na bank jajka na miękko.
Cytuj

Ten temat zawiera więcej treści.
Aby uzyskać dostęp do reszty treści zaloguj się lub zarejestruj.




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości