Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zawijane piersi z kurczaka na musie z zielonego groszku
Składniki:

Korzeń pietruszki 150g
60g groszku zielonego
Posiekany    koperek
2 ząbki czosnku
2-3 łyżeczki oliwy
1 łyżeczka pesto
Pierś z kurczaka 140-300g (ilość wg diety po odjęciu  30g groszku na jedną porcję)
Kawałek papryki
Kilka liści radicchio



Sposób przyrządzenia

Pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Czosnek przecisnąć. W rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej czosnek wraz z pietruszką. Po ok 4 minutach dodac groszek i koperek, podlać wodą, tak by delikatnie zakryła warzywa. Dusić pod przykryciem ok 20 min, dolewając wody by utrzymać jej poziom. Doprawić solą, pieprzem. Zmiksować i dodać łyżeczke pesto. Mus powinien mieć konsystencję gęstej śmietany, jesli jest zbyt gęsty- dodać wody i ponownie zagotować mieszając.
Filety rozklepać, przyprawić solą, pieprzem, octem balsamicznym. Ułożyć na nich  liść raddicchio i w poprzek - paski papryki. Zawinąć i przebić wykałaczką by się nie rozwinęły. Ułożyć na folii i piec w nagrzanym pielarniku ok 15 minut.
Cytuj



Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Roladki z kurczaka ze szpinakiem hogan 0 17 09-06-2018, 21:24
Ostatni post: hogan
  Cappucino z zielonego groszku z estragonem i chrupkami marchwiowymi hogan 0 3 09-06-2018, 20:39
Ostatni post: hogan
  Pieczona pierś kurczaka z batatami hogan 0 3 09-06-2018, 11:06
Ostatni post: hogan



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości