Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowana ryba na marchwiowym pure
Składniki:

Płat chudej ryby, ilość wg diety (100-180g)
Tymianek
Sok z cytryny
Sól, pieprz
350g marchewki
Średnia czerwona cebula
2 łyżeczki oliwy
1 ząbek czosnku



Sposób przyrządzenia

Marchew obrać i pokroić w kostkę; cebulę posiekać wraz z czosnkiem.W głębokim rondlu rozgrzać oliwę i usmażyć cebulę z czosnkiem, następnie dodać marchew, smażyć razem ok 10 minut, mieszając. Następnie warzywa zalać niewielką ilością wody (tak by nie zostały w całości zakryte) i dusić pod przykryciem ok 30 minut z dodatkiem soli i świeżo zmielonego pieprzu. Gdy marchew będzie miękka, zmiksować całość za pomocą blendera. Rybę przyprawić solą, pieprzem tymiankiem i sokiem z cytryny i smażyć na patelni grillowej po 4 minuty z każdej strony, tak by powstały ładne prążki. Rybę można również przełożyć do rondla z marchwiowym pure i dusić ją ok 10 minut pod przykryciem. Pure z marchwi wyłożyć na talerz, na nim ułożyć rybę. Podawać z ziemniakami.
Cytuj



Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  ryba pieczona w pergaminie z ziemniakami i surówką hogan 0 4 09-06-2018, 11:09
Ostatni post: hogan
  Cukinia grillowana hogan 0 2 09-06-2018, 10:54
Ostatni post: hogan
  Ryba pieczona w folii hogan 0 4 09-06-2018, 10:52
Ostatni post: hogan



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości