Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sałatka z parowanych buraków i jabłek
Składniki:

1 burak (ok.250g),
1 jabłko (200g- w ramach racji pokarmowej),
1 mała czerwona cebula,
2 łyżeczki oliwy,
sól


Sposób przyrządzenia

Buraki obrać i przekroić na pół, jabłko przekroić na pół, cebulę pokroić w piórka. Buraki gotować na parze ok 20 minut, jabłko ok 8 minut. Cebule podsmażyć na oliwie i posolić. Ugotowane buraki i jabłka wystudzić, a następnie łyżeczką do melona wykroić kule lub “półkule”. Gotowe kulki wyłożyć na talerz i skropić kremem balsamicznym (opcjonalnie). Na wierzchu ułożyć smażoną cebulę. Podawać jako sałatkę do obiadu.
Cytuj
Jak patrzę na składniki to już mi się podoba.
Jak bym robił to pewnie zamiast kulek wybrałbym plasterki.
Kulki ładniej wyglądają. Bardzo smacznie i zdrowo to wygląda co proponujesz.
Cytuj



Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sałatka z czarnej rzepy i czerwonej cebuli hogan 1 10 10-06-2018, 5:01
Ostatni post: karbon
  Sałatka w wersji z kurczakiem – 257 kcal hogan 0 3 09-06-2018, 10:25
Ostatni post: hogan
  Sałatka w wersji z tuńczykiem – 260 kcal hogan 0 3 09-06-2018, 10:24
Ostatni post: hogan
  Sałatka w wersji wegetariańskiej – 260 kcal hogan 0 4 09-06-2018, 10:24
Ostatni post: hogan



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości