Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indyk z melonem na miętowej sałacie
Składniki:

Filet z indyka (ilość wg diety),
miks sałat (strzępiasta, lodowa, rukola),
6 pomidorków koktajlowych,
200g melona,
2-4 łyżeczki oliwy (ilość wg diety),
garść świeżej mięty,
3 łyżki soku pomarańczowego,
sól, pieprz, zioła prowansalskie,
kolendra,
suchy czosnek,
pieczywo (ilość wg diety)


Sposób przyrządzenia

Sporządzić marynatę z octu balsamicznego, 1 łyżeczki oliwy, soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Plastry indyka macerować ok 2 godziny. Mięso położyć na folii aluminiowej, polać resztą zalewy. Przyprawić tymiankiem i kuleczkami suszonej kolendry po czym piec na grillu ok. 20 minut. Na talerz wyłożyć miks sałat z rukolą. pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki i melona pokrojonego  w kostki. Sporządzić sos: zmieszać 3 łyżki soku pomarańczowego, resztę oliwy, sól, pieprz, czosnek, oraz posiekaną miętę. Sosem polać warzywa a na wierzchu ułożyć mięso. Podawać z pieczywem.
Cytuj

Ten temat zawiera więcej treści.
Aby uzyskać dostęp do reszty treści zaloguj się lub zarejestruj.




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości