Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dotyk Anioła
Wpadam z kolejnym przepisem, przetestowanym przeze mnie :) Dla kogoś, kto uwielbia białą czekoladę i kokos.

Przepis:

Biszkopt z 6-8 jaj (upiec według przepisu i przekroić na dwa blaty)
+ mleko do nasączenia blatów

Krem czekoladowo-kokosowy:

4 czekolady białe (można dać więcej)
1l śmietany 30%  (lub mniej) w zależności ile chcemy uzyskać kremu.
400g wiórków kokosowych
ewentualnie śmietan fix
100g płatków migdałowych

Wykonanie:

Podgrzewamy śmietanę ale nie doprowadzić do wrzenia! (WAŻNE!)
Dobrze ciepłą śmietaną zalać połamaną czekoladę i rozpuścić do gładkiego kremu, wystudzić. Wstawić do lodówki na 12h.
Zimną masę czekoladowo-śmietanową ubić na sztywno, dodać w razie potrzeby śmietan fix.
Po ubiciu śmietany wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Odłożyć kilka łyżek na później, a resztę wyłożyć na jeden blat, przykryć drugim blatem. Posmarować odłożonym kremem i posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić :)
Smacznego :):)
Odpowiedz

Ten temat zawiera więcej treści.
Aby uzyskać dostęp do reszty treści zaloguj się lub zarejestruj.




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości